Ранно записване за конгрес на Федерацията на европейските адвокатури (FBE) и Съюза на адвокатурите и правните общества на Европа (CCBE) – 20.05.2022 година.

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

Висшият адвокатски съвет, съвместно със Софийската адвокатска колегия ще бъдат домакини в периода 22-ри юни – 25-ти юни 2022 г. на Общ конгрес на Федерацията на европейските адвокатури (Fédération des Barreaux d’Europe – FBE) и Съюза на адвокатурите и правните общества на Европа (Council of Bars and Law Societies of Europe – CCBE).

За деловата част на конгреса е осигурен симултанен превод на български език.

От Софийски адвокатски съвет е изработен и публичнодостъпен сайт за конгреса (https://fbecongress2022.sak-sas.bg/), на който може да се запознаете с подробности за събитието, програмата на отделните части и информация за участниците и съпътстващите събития. Записването за участие в Конгреса ще се извършва чрез горепосочения линк.

Общата тема на съвместния конгрес на FBE и CCBE в София -„Ролята на адвоката в следпандемичната 2022-ра година: динамиката на работа в поляризирани общества, промяната в имиджа на адвоката и еволюция на адвокатската професия“, е съобразена с актуалните проблеми при упражняване на адвокатската професия, пред които сме изправени всички:

– Защитаване на принципа за неидентифициране на адвоката с клиенти в поляризираните общества;

– иновациите и дигитализацията в правната работа – предимствата и недостатъците на електронното правосъдие и необходимостта от пряка и доверителна връзка с клиента;

– ролята на адвоката и на адвокатската професия като моделираща обществените нагласи и социалната отговорност на адвоката и на адвокатската професия в знаковите съдебни процеси.

По време на форума ще бъдат дискутирани и въпроси, свързани с организацията на адвокатската фирма и упражняването на адвокатска професия, интегритета, политика на рисков мениджмънт, поведението на адвоката в социалните мрежи и подобни електронни платформи. Специално внимание ще бъде отделено и на темата за ограниченията при упражняването на адвокатска професия и как те могат да бъдат преодолени.

За български адвокати е предвидено заплащането на преференциална такса за участие в работната част на Конгреса на 23.06.2022 г., като има и намалена цена за записване до 20.05.2022 г.

ВИСШ АДВОКАТСКИ СЪВЕТ

/ Новини