Извънреден семинар по бежанско право

Уважаеми колеги,

В разгара сме на сериозен военен конфликт, осъществяващ се само на няколко стотин километра от нашата граница. Преди няколко дни Агенцията на ООН за бежанците съобщи, че поне 100 000 души са напуснали домовете си в рамките на Украйна, а още хиляди са напуснали страната след военната инвазия на Русия.

Върховният комисар по въпросите на бежанците Филипо Гранди изрази сериозна загриженост от бързото влошаване на ситуацията в хода на военните операции в Украйна и призова съседните страни да запазят границите си отворени за хората, които търсят сигурност и подслон. „Продължаваме да следим отблизо ситуацията и засилваме операциите си в Украйна и съседните страни“, заявиха от агенцията.

В тази връзка, Центърът за обучение на адвокати „Кръстю Цончев“ включва в обучителната си програма извънреден семинар на тема: „Практически аспекти на бежанското право: да помогнем на човека в беда“ с лектор: адвокат Илиана Савова, който ще се проведе на 07.03.2022 г. (понеделник) от 10:00 ч. до 13:00 ч. в платформата Zoom.

За записване: на е-поща coa@abv.bg (моля, посочете Вашите три имена, личен адвокатски номер, адвокатска колегия и е-поща).

/ Семинари